Oyun Köyünün “Şirin” sakinleri ve tren yolculu

2015 yılının Ege Üniversitesinin 60. kuruluş yılı olması nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Engelli Çocuk Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma Uygulama Merkezi bünyesinde   ‘’ 60. Yıl Oyun Köyü ‘’ kurulacak.

Projeyle; engelli çocukların eğitsel ve sosyal aktivitelere katılarak toplumsal yaşama hazırlanmaları hedefleniyor.

‘’ 60. Yıl Oyun Köyü ‘’nde çocuklar bir arada olacak

Seramik, resim , müzik, spor, ebru, balık ve bitki yetiştirme, gemici düğümleri gibi pek çok eğitici faaliyetin yer alacağı Oyun Köyündeki tüm etkinlikler ; okullarla işbirliği içerisinde, okul çocukları ile özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar bir araya getirilerek gerçekleştirilecek. Böylece; okullardan katılan çocuklar ile özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar birlikte faaliyet yürütecek ve birbirlerini tanımaları sağlanarak farkındalıkları arttırılacak.

Oyun Köyünün “Şirin” sakinleri ve tren yolculuğu

Merkezin içerisinde Pan’ın Şirin Köyü kurulacak bu köyde çocuklar sebze ve meyve yetiştirmeyi öğrenecek.   Yine köyde yer alan kocaman salıncakla, tekerlekli sandalye kullanan engelli çocuklar salıncağa binmenin keyfini çıkaracak. Hastane içerisinde faaliyete geçen tren ile Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören çocuklar, ‘’ 60. Yıl Oyun Köyü’ne   taşınacak ve buradaki faliyetlerden yararlanabilecek.

Ailelere rehabilitasyon desteği

Bu merkezde çocukların yanısıra,   engelli çocukların aileleri de atölye çalışmalarına katılacak, bu sayede ailelerin de rehabilitasyonuna destek ` sağlanmış olacak. Atölye çalışmaları sırasında üretilen ürünler hem merkezin kendi bünyesinde hem de Ege Üniversitesi Tıbbiyeliler Dükkanı’nda satışa sunulacak. Müzik eğitimi ve aktiviteleri sonrasında oluşturulacak koro, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda   mini bir konser verecek.   Atölye çalışmaları sırasında üretilen seramik, resim ve fotograf çalışmaları Engelliler Haftası ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında sergilenecek.

Most Recent Entries

6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri

Kampüse veda ettiler

“ Kadına Şiddeti Durduracağız” etkinlikleri