“ Kadına Şiddeti Durduracağız” etkinlikleri

Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı tarafından 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında “Kadına Şiddeti Durduracağız” paneli ve basın açıklaması düzenlendi.
Bornova Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen panele; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Gülay Arslan Öncü ile İzmir Barosundan Av. Şenay Tavuz konuşmacı olarak katıldı.
Panelin açılış konuşmasını ve moderetörlüğünü ise Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Solmaz Zelyüt yaptı.
Ege Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri ile çok sayıda dinleyicinin katılımıyla düzenlenen panel sonrasında renkli şemsiyeler ile kadına yönelik şiddet protesto edildi.
Renkli görütüntülere sahne olan protesto sonrasında basın açıklamasını Prof.Dr. Solmaz Zelyüt okudu.

Most Recent Entries

6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri

Kampüse veda ettiler

Oyun Köyünün “Şirin” sakinleri ve tren yolculu