Ege Üniversitesi kadın istihdamını desteklemeye devam ediyor

Ege Üniversitesi kadın istihdamını desteklemeye devam  ediyor

İZKA tarafından desteklenen ‘’ Toplum için Teknik Eğitim ve Kadın İstihdamının Desteklenmesi’’ projesi kapsamında Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı bünyesinde kurulan laboratuvarlar, hizmete açıldı.

Açılış törenine; İzmir Valisi Mustafa TOPRAK, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer YILMAZ, Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu ve Sınıf Okulları Komutanı Tuğgeneral Ahmet CURAL, İZKA yürütme Kurulu Başkanı Kemal ÇOLAKOĞLU, Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Semih GÜNEŞ, Cummins Filtrasyon Fabrika Müdürü Kenan KOLDAY, Cummins Kurumsal Sorumluluk ve Planlama Yöneticisi  Mary T. CHANDLER, Schneider Electric Manisa Fabrika Müdürü Kemal SANBAY ve Ege Üniversitesi Senato Üyeleri katıldı.

1 milyon 386 bin TL yatırımla gerçekleştirilen proje ile Ege Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Hidrolik ve Pnömatik Laboratuvarı, Otomasyon ve Robotik Laboratuvarı, Proses Kontrol ve Ölçme Laboratuvarı kuruldu.   Başta İZKA , Cummins Filtration ve proje ortaklarının işbirliği ile gelişen proje ile; sanayi sektörünün ihtiyacı olan mesleki beceri ve yeteneklere sahip mekatronik teknikerlerinin yetiştirilmesi hedefleniyor. Kızların mesleki teknik eğitim almalarını teşvik ederek topluma entegrasyonlarının kolaylaştırılmasının amaçlandığı programa, yüzde 50 oranında kız öğrenci kontenjanı sağlanacak.

Most Recent Entries

6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri

Kampüse veda ettiler

Oyun Köyünün “Şirin” sakinleri ve tren yolculu