Sağlık rss beslemesi

EGESEM'den anne adaylarına eğitim

Sal, 22 Mar 2011 17:41:00 | Bookmark and Share

Ege Ajans

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) anne adaylarına yönelik “Doğum öncesi eğitim ve hazırlık” kursu başlatıyor. Nisan ayında başlayacak olan kursta, anne adaları Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hemşirelik Yüksek Okulu’ndan uzmanlar tarafından bilgilendirilecek.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısı’nda konuşan EGESEM Müdürü Prof. Dr. Eser Sözmen, üniversitedeki akademik çalışmaların halkla buluşması amacıyla sürdürdükleri faaliyetlere her gün yenilerini eklediklerini söyledi.  Prof. Dr. Sözmen, “Doğum öncesi eğitim ve hazırlık okulu” ile anne adaylarımızı en doğru bilgilerle eğitmek istiyoruz” dedi. Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neriman Soğukpınar ise Nisan ayında başlayacak olan doğuma hazırlık okulunun temel amacının gebelik ve doğuma ilişkin çiftlere olumlu doğum deneyimi yaşatmak olduğunu söyledi. Soğukpınar, doğuma hazırlık okulundaki eğitimlerin toplam sekiz hafta boyunca haftada bir gün ve günde iki saat periyodlar olarak sürdürüleceği belirtti. Soğukpınar, başvurular için ideal gebelik süresinin 20 ile 32'inci haftalar olduğunu belirtti. EGESEM’de düzenlenecek olan kursa katılmak isteyenler EGESEM’in 483 53 64 numaralı telefonundan veya internet adresinden başvuru yapabilecekler.

Gazetecilere ilk yardım eğitimi

Öte yandan EGESEM ve İzmir Tabip Odası işbirliği ile İzmir’deki polis adliye muhabirleri başta olmak üzere gazetecilere ilkyardım eğitimi verecek. İzmir Tabip Odası İlkyardım Eğitim Merkezi Müdürü Uzm. Dr. Hadi Sağın, olay yerine öncellikle gazetecilerin ulaştığına ve bu nedenle ilkyardımın hayati önem taşıdığınadikkat çekerek tüm gazetecileri özellikle de polis-adliye muhabirlerini eğitime beklediklerini belirtti. İlk yardım eğitimi 26 Mart 2011 tarihinde 15:00’de başlayacak.