Haber rss beslemesi

Alkışlar Sarı Zeybek için

Çar, 20 May 2009 17:47:00 | Bookmark and Share

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü'nün hazırladığı  Koy-u Kırmızı, Sarı Zeybek adlı gösteri izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı "Koy-u Kırmızı" ile duyugulanan seyirciler, modern Türkiye'nin doğuşunun anlatıldığı ve Atatürk'ün de canlandırıldığı "Sarı Zeybek" gösterisi ile büyülendi.
EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen gösteri hakkında bilgi veren EÜ Türk Müziği Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü Başkanı Prof.  Dr. Gürbüz Aktaş, "2005'te  Atatürk ile Yeniden Doğuş adlı oyunumuz ve  2006'daki Çanakkale şehitlerini anma gösterisini birleştirip  Koyu Kırmızı'yı  meydana getirdik Şu ana kadar  63'ün üstünde gösterimiz oldu.Ayrıca Amerika'dan davet aldık. Amaçlarımızdan birisi de Avusturalya'da  Anzaklara bu oyunu sergilemek" diye konuştu.
EÜ Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, gösterinin sahnelenmesine katkı sağlayan Türk Halk Oyunları bölümü öğretim üyeleri ile gösteride görev alan öğrencileri tebrik etti. (Egeburada)

Gösteri ile ilgili görsellere ulaşmak için tıklayın »